Wednesday, 5 October 2016

Bengan

10 October 2016 5.46 pm

Sumpah x prnah aku jumpa ore selembab kooo!!!!..ser bangap kooo!!!hilang sabar aku beb.....ko mmg lembab gler nk mampus!!!!!haaaaa ya allah berikan lah aku kesabaran

Wednesday, 24 August 2016

Stress Mood

25 August 2016 2.45 pm Thursday

Sebenarnya sejak dua menjak ni kesabaran Anne ni kian menipis...And benda paling pantang bila org tnya benda sama berulang2 kali sampai aku rasa nk maki....adoiiiiiiii!!!!asyik ulang benda sama berjuta2 kali..mmg buat aku hlang sabar.....Cam na nk bg ko fhm..benda tu very simple je..x susah pon....tp kenapa payah sgt nk fhm....aduhhhhh.....stress gtu je hari aku hari ni.....nasib ptg nanti my Oppa jemput..hlang lah sikit stress...adoiiii.....x tau lah aku y reti bg penerangan atau dia payah fhm....tp bukan ngan aku je..ngan org lain pon dia x fhm gak lau org tu ckp bnyk kali.....sama je..so sebab dia bukan aku lah..sebb bila org lain ckp dia pon x fhm...hahahhaahha rasa nk ngis pon da bila org x fhm apa kita ckp..nk ngis sebab tahan kesabaran y tinggi hahahaha sakit tau kepala aku fikir cara y terbaik u bg peneragan supaya diaorg fhm.......

BFF CHAPTER 3

25 August 2016  11.27 am Thursday 

Lepas abis final exam...Anne balik kg..masa tu raya aidilfitri...Masa kat kg Anne tekad nk jumpa Mr H untuk settle kan salah faham antara kami..kami berjumpa dan akhir nya kami settle kan...Anne minta clash ngan dia sebb to much pressure for me dengan attitude dia y mungkin x biasa ngan cara life Anne wp kami dah 2 tahun couple...Mr H sedih dan berjanji akan ubah diri and cuba memahami Anne...seba syg dan cinta dia Anne bg second chance..kira clash 5  minit je hahaha....tp Anne bgtau Mr H secara jujur y Anne x pernah ada perasaan kat mana2 laki selain dia...Cinta Anne hanya u Mr H je..(geli kan bila Anne jiwang2 gini kan hahahaa)...Anne bg tau Mr H y Anne akan settle kan masalah Anne ngan Zul..Jadi dis x perlu masuk campur...Tau lah Anne cam na nk uruskan.....Alhamdulilah ribut taufan hidup kami settle...Sepanjang di kg Anne mmg spend kan masa Anne ngan Mr H sebab nk baiki and pulih kan hubungan kami....Anne cite and terangkan cara hidup Anne di Kolej..sape kwn Anne..Anne bgtau dia please ingt satu benda...apa2 y jadi pon..sekacak and kaya mana pon laki y dtg dlm hdup Anne Mr H adalah pilihan hati Anne aka bakal iman Anne..Mr H senyum..dia just risau Anne berubah hati..Anne bgtau Anne jenis y bila dh suka sesuatu Anne akan suka sampai mati..Anne x mudah berubah hati...so Anne bgtau dia jgn risau soal hati Anne..pcayalah Anne bukan gtu...Lps dah settle sal hati maka kami pon buka buku baru dlm hdup kami...

Lepas abis cuti sem 2..masuk sem 3 Anne nekad nk settle kan masalh ngan Zul..Anne ajak Zul jumpa dengan tujuan untuk clear kan slah faham antara kami..Anne bgtau Mr H y Anne nk masa untuk jumpa Zul dan harap dia x call or mesej Anne sepanjang Anne berjumpa ngan Zul..Awalnya Mr H mmg xbg sebab dia takut pape jd..Anne ckp jgn isau..tau lah Anne cam na nk settle..Just give me time.. That all..akhirnya Mr H mgalah..dia pesan be careful and lau da pape jdi serang Zul kat bahagian tuttttt..hahahaha kelakar betul..Anne jumpa Zul pon tempat awam..x da maknanya benda buruk nk jadi kan....Zul pon dtg ngan senyum and muka happy..jujur ckp i know i will lost my bestfriends today...so Anne nekad demi hubungan Anne and Mr H..Belum sempat Anne ckp apa2 Zul ckp Anne rindu gler ngan Anne..selama cuti sem Zul asyik rindu Anne je..x dpt mkn..tidur pon x lena..rindu nk tgk muka Anne..senyuman Anne..ketawa Anne..Oh my Gucci!!!.Masa tu Anne dah rasa berasalh gler....Bersalah sgt2...tp baik Anne jujur kan dari Anne menipu...kan kan kan kan??Setelah dah kumpul segala kekuatan, Anne ckp Zul please listen to me..Anne anggap Zul mcm abg Anne sendiri..BFF Anne je...x lebih..Anne x da perasaan cinta kat Zul sbb hati Anne hanya da Mr H je...Masa tu muka Zul mmg berubah dan riak wajah dia kecewa dan terkejut..Anne explain elok2 dekat Zul...tp Zul mula meradang dan persoalkan nape pilih laki y berjauhan ngan Anne..Laki tu bukan ada pon saat Anne perlukan teman..Zul mula meninggikan suara dan tnya apa y Mr H ada y dia x da?..Anne ckp keikhlasan...tu y Zul x da..Zul mula bersikap x rasional..dan marah Anne..and the best part dia mghina Mr H..so tau lah Anne mmg ptt Anne x jatuh  cinta pa Zul sebb dia x blh berfikir ngan waras bila marah..Anne x ckp bnyk Anne tinggalkan Zul and minta maaf..Zul ckp Anne akan meyesal sebb tolak cinta dia....dia kan buat Anne merayu and melutut dekat dia.. Anne x tau apa y ada dalam kepala otak dia tu...masa tu Anne tau Anne dh hilang BFF Anne sbb cinta...sekali lagi betul kata org laki dan puan x blh jd kawan baik sebb akan timbul rasa cinta di slah sorang.........bersambung

Happy Mood

24 August 2016 5.42 pm Wednesday

Oraiitttt....mmg penat...jobs mmg banyk ler ulllosss tp Anne happy lah sebbnya bos suka kerja Anne wp da kurang sikit...haha so mood Anne happy.
Yelah penat tau Anne berusaha...hehe lg satu dalam kepala ni asyik dok fikir nak balik kg je heheheh...tu y hari2 happy wp stress...stress mmg wajar dlm hdup..tp ni stress hadap muka org y hipokrit...hahaha...pape pon Anne happy lah..puas hati ngan hasil kerja sendiri...hehe  i m proud with my self..hehe balik ni nk masak campur2 lah...hehe..balik ni my bulat jemput..nk g lepak2 kat taman jap ngan dia..mesti korang nk tau sape my bulat kan...alah dia tu org y sama ngan Mr H...heheh haa mesti korang terkejutkan sbb kami masih bersama..hehe mestilah..kami dah plan nk khwn tau..hehe nanti Anne sambung tulis kat BFF Chapter 3 okey..nanti korang tau lah btapa susah dan payah u kami kekalkan hubungan kami.....hehe nanti bila Anne da bnyk masa terluang Anne cite kat korang cm na kisah hidup kami...sekian sahaja u hari ni..tata titi tutu...muah cikeddd!!!!

Tuesday, 23 August 2016

You Are Crazy Buffalo

24 August 2016 10.34 am Wednesday

Morning ulloss..well Anne betul2 banyk kija hari ni..tp sempat lagi lagi lah curi masa buat catatan hahahahaha.....sebenarnya just nk luah kan rasa x puas hati....benci glerrrr...org mcm ni pon wujud...kerja dia mgata org je...mgumpat org...aiiii geram pulak aku..x kisah lah apa ko nk buat tp blh x jgn mgata lebih sgt...kan aku lawan balik ko y problem....ingt ko gemuk ko blh lah buli aku???puiiiihhhhh!!!!wp aku kecik tp sekali aku tumbuk ko sakit tau...hakkkk tuuuuuiiiii........gemuk....badak sumbu.....gajah....ko lah tu.....myampahhhhhh!!!

BFF CHAPTER 2

Hai semua..rasanya dah lama Ann menyepi kan...hehehe maaf lah mmg buz gler ngan kerja and something happend...so that why Ann diam....Ok...here sambungan nya..after Daus masuk TUDM, Anne sambung belajar di UiTM Shah Alam...Bf Anne pulak sambung belajar di Uitm Terengganu..so we far away...mmg hubungan jarak jauh lah..First sem masuk mmg org Tuhan nk uji sejauh mana hubungan kami bertahan..line kat kawasan kolej x clear..x leh buat call or mesej...kena kuar kolej baru dapat beb...dah lah jadual harian mmg buz sbb jurusan y Anne ambik mmg focus on project banyk....Bf lak jurusan dia lebih rilex and santai..kena focus on final exam lebih....mmg hari2 kami gaduh. Anne buz and dia x dapat terima Anne buz..di tambah lagi Anne class rap and ketua project..so mmg x da masa...Balik kolej line x da..malam2 kena stay up dlm kelas u  siap kan model and project..so mmg mencabar lah...so senang cite hura hara hubungan kami....Nama pakwe Anne Mr H, Ann panggil dia H....Semua org selalu ckp hubungan jarak jauh pasti x kan bjaya dan hancur ditengah jalan...Jujur ckp dugaan hubungan jarak jauh terlalu berat dan mcbar..Anne face it....Hidup sebagai seorang pelajar mmg best lah..kwan2 baru....kenalan baru..tp prinsip Anne satu je..SETIA pada SATU..bila org tnya dah ada pakwe ke x..Anne jawab jujur YES i have..Tp tu lah...Allah selalu menduga kita....Anne banyk buat kija grouping...campur2 laki and puan..dalam group Anne ada 3 laki and 3 puan...it means like a couple....Anne mmg x rapat sgt ngan ahli group puan..Anne rapat ngan Amin and Zul..Amin and Zul mmg bff Anne....Anne anggap diaorg mcm Daus lah...Mana Anne ada diaorg ada..diaorg ibarat guards Anne..dalam masa y sama diaorg ni ramai peminat..dah tentu2 episode y Anne pernah face ngan Daus jd balik....ditambah diaorg mmg defend Anne abis2 lau pape jadi...Anne rasa selamat dan happy sebb ada BFF y baik..dan setiap kali diaorg bercuti or pergi mana2 diaorg akan beli kan Anne hadiah...Sweet kan sampai ada y ckp kami terikat cinta tiga segi antara Anne, Amin dan Zul...Padahal awal2 Anne dah bgtau Anne ada pakwe....Kawan2 Anne x pcaya sebb cinta jarak jauh..Ada y cuba pikat Anne tp Anne tolak elok2..Anne ckp Anne syg pakwe Anne...Mereka tnya Anne "ko tau ke pakwe ke setia ke x? Ntah2 dia curang..yelah korangkan berjauhan ...laki mesti curang bila berjauahan ngan GF dia.."

Itu lah kata2 y selalu Anne dengar....peduli pulak aku ngan kata-kata tu..Hubungan tu kami je tau...setia x setia sendri tau..org luar x perlu masuk campur....Susah payah kami hanya kami y tau...Mr H pulak salah faham..dia ckp Zul mesti ada hati kat Anne...berjuta2 kali Anne ckp kami x da apa2 hubungan..Anne anggap dia kawan Anne je..tp Mr H  ttp ckp y Zul ada hati ngan Anne..sebab x da sebb seseorang laki nk rapat ngan seorang puan tnpa ada rasa cinta...dia bertaruh ngan Anne ckp Zul ada hati kat Anne...Maka hari2 Anne gaduh ngan Mr H...dah lah buz ngan aktiviti kolej...aktiviti fakulti...aktiviti kelas...tamabh pulak masalah ni.....tp tb2 Anne terbaca satu Zul di FB..dia ckp dia sedang jatuh cinta ngan seorang puan...Anne abaikan sebb mesti lah bukan Anne..tp budak2 kelas ckp Anne...of course  lah Anne ckp x....ye lah di FB Anne status Anne adalah engagement with Mr H....so mustahil lah kan...Tuafan melanda hubuungan Anne and Mr H bila Zul menghadiahkan Anne seutas gelang tanggan berukir nama Anne..Well mmg terkejut..dia meluahkan perasaan kat Anne..dia ckp dia jatuh cinta ngan Anne.. Masa tu dlm otak blur..cm ko kenpa nk jatuh cinta ngan aku...aku dah ckp kan aku ada pkwe..tp masa tu kitaorg da Final Sem u Sem 2...jd Anne hold dulu benda2 ni..Anne bgtau Zul nanti Anne bg keputusan sbb Anne stress ngan kerja..Final Project...Final Exam..and macm2...sampai demam and sakit2...Time lah si Daus tb2 muncul...call ajak jumpa alang2 dia ada Shah Alam..so Anne kuar ngan dia...muka mmg pucat lah..stress..demam..pa lgi si Daus mgamuk lah...tnya dah kenapa sakit...and membebel2 macm2..siap paksa di klinik lg..hahaha wp dia tau Anne x suka ubat and bau klinik..dia pksa tp Anne lagi keras kepla..last2 dia ajak kuar mkn..dia beli kan bubur MCD...and ubat..dia punya layanan mmg sape2 tgk confrm ingt kami bercinta....sebab masa tu dia bawa kawan dia..kawan dia ingt kita org bercinta...hahaha padahal kawan baik je..hehehe...tp cite kat Duas sal Zul..like what i expect he angry and said i need to settle this...yes i will but after exam..kan tau ckp sekarang gagal anak org dlm final exam Anne jugak salah...

Mr H tau Anne kuar ngan Daus...dia nk marah tp dia fhm Anne ngan Daus gana...Wp hubunagn kami huru hara Anne sentiasa jujur and bgtau ngan sape Anne kuar dan kul brapa balik kolej...yes i know Mr H will be mad on me..but i just want be honestly in our relationship..That all..because i love you..that only reason why i be honest with you..

Friday, 18 December 2015

BFF CHAPTER 1

18 December 2015   3.50 pm Friday


Anne teringin nak kongsi satu benda dengan semua... This is my true story and it happen to me....Hope it will be lesson or guide for all of you... Pernah x korang dengar pepatah org lama2....mustahil untuk lelaki dan perempuan menjadi BFF without have any feeling each others....Anne selalu dengar tp Anne selalu denied pekara tu..Anne rasa x mustahil lelaki dan perempaun boleh jadi BFF tanpa ada perasaan CINTA....kan???Anne pegang teguh pada pendirian itu.....Anne akan buktikan pada mereka semua benda tu boleh jadi kenyataan...Anne berkenalan dengan seorang lelaki..dia pelajar baru kat sekolah Anne..Anne pengawas sekolah dan masa first dia dtg sekolah dia satu kelas ngan Anne dan duduk depan Anne.He good...nice..tall..have good face..hehehe cara kami berkenalan agak kelakar..dia x pakai tai and Anne tegur dia " Awak sape nama?mana tai??kenapa berpakaian x kemas dtg sekolah?.. haaaa tudiooo ayat skema dari budak nerd hahaha......dia pon baiki lah pakaian dia kemas2 hahaha ....lepas tu kami berkenalan secara rasmi..Nama dia Daus...dia menjadi kawan baik Anne..kami lunch sama2..kami datang sekolah sama2..balik sama2..study sama2..bergaduh..bertekak..hahaha Daus sgt jaga Anne...Daus suka bercerita mengenai masalah dia n kami selalu kongsi cerita..Tp si Daus ni masalah dia dengan perempuan je..Dia playboy..sweet talker...gentleman...budak sukan..senang cite pakej lengkap lah budak ni...Anne rapat dengan dia so semua awek2 dia akan jeles dan akan cari pasal ngan Anne..Pernah satu hari awek dia dtg and simbah air kat muka Anne..So rude!!Anne pernah dapat surat layang..and macm2...tp Anne x pernah bgtau Daus sebb at the end nya Daus sendiri akan tau n lepas tu dia pergi marah awek dia and clash dengan awek dia...lagi lah awek dia marah..Tp Daus ada kisah gelap dia sendiri...dia cite kat Anne dan Anne setia menjadi pendegar dia dan selalu bg nasihat...dia dengan ayah dia da problem...so bg Anne as a friend i guide him to the right ways..Lepas tamat SPM kami bawa haluan masing2..Daus masuk TUDM and Anne sambung belajar....kami lost contact lam 3 bulan cam tu sebab si Daus tukar phone number..kami akn kuar bersama bila Daus cuti ...at the same time i have bf and Daus ada gf..so hubungan kami still okey..i try hard to make my bf understand our friendship bersambung....